Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Έκθεση της Σχολής Αγιογραφίας «Ἐν Σταυρῷ»

ΠΑΡΑΤΑΣΗ  ΤΗΣ  ΕΚΘΕΣΕΩΣ


Με τη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στην Έκθεση Αγιογραφίας «Ἐν Σταυρῷ, στο Μεσολόγγι, αποδεικνύεται η επιτυχία της ευλογημένης προσπάθειας της Σχολής Αγιογραφίας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Με γενικό θέμα «Ἐν Σταυρῷ», στο ιστορικό κτήριο της Βαλβείου Βιβλιοθήκης στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια το απόγευμα της Τρίτης 19 Απριλίου 2016.
Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, παρουσία του Δημάρχου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Νικολάου Καραπάνου, των λοιπών επισήμων, αλλά και πλήθους φιλότεχνων Μεσολογγιτών.
Κατά την προσφώνησή της η Διευθύντρια της Σχολής, αγιογράφος κα Μαρία Κοττά, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Κοσμά για την όλη στήριξη και συνεισφορά στη λειτουργία της Σχολής, τον κ. Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την παραχώρηση του χώρου της Βαλβείου Βιβλιοθήκης, τους μαθητές και τους γονείς τους για την εμπιστοσύνη τους στην Σχολή Αγιογραφίας και όλους όσους παραβρέθηκαν στα Εγκαίνια της Εκθέσεως.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε, κατά την προσφώνησή του, την κα Μ. Κοττά και όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την εμπιστοσύνη και το ενδιαφέρον με τα οποία περιβάλλουν όλοι, όχι μόνο τη Σχολή Αγιογραφίας, αλλά όλες τις ποιμαντικές προσπάθειες της Ιεράς Μητροπόλεως και κυρίως εκείνες που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της νεότητος.
Ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι η Έκθεση «Εν Σταυρώ» είναι η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιείται στο ιστορικό κτήριο της Βαλβείου Βιβλιοθήκης, και ευχήθηκε να είναι αυτή η ευκαιρία μια καλή αρχή για την παραχώρησή του κτηρίου αυτού και πάλι στη δημόσια χρήση, ώστε να λειτουργήσει ως φάρος πολιτισμού για την Ιερά Πόλη.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο κ. Δήμαρχος και οι λοιποί επισκέπτες εισήλθαν στο κτήριο, όπου ξεναγήθηκαν από την κα Κοττά και θαύμασαν τα έργα των μαθητών.
Η προγραμματισμένη διάρκεια της Εκθέσεως ήταν έως την Κυριακή των Βαΐων, 24 Απριλίου, κατά τις ώρες 10:00’ – 13:00’ και 18:00’ – 21:00’.

Λόγω της μεγάλης προσελεύσεως, η έκθεση θα παραταθεί μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη και θα παραμένει ανοιχτή κατά τις ώρες 11:00΄ το πρωΐ έως τις 16:00΄ το απόγευμα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου